thumbnail

De 34ste Marathon Rotterdam in beeld

  • Rotterdam
  • 13 april 2014

De Marathon van Rotterdam is zondagmiddag gewonnen door Eliud Kipchoge. De Keniaan kwam in een tijd van 2.05.00 over de finish. Beste Nederlander vandaag was met 2.10.51 Khalid Choukoud. Hij liet daarmee favoriet Koen Raymaekers achter zich. Beste Nederlandse vrouw was Ruth van der Meijden die een tijd noteerde van 2.35.15.

Snelste vrouw van de ABN AMRO Marathon Rotterdam was Abebech Afework uit Ethiopië in 2.27.50. De Marathon kende opmerkelijke valpartijen, waarop enkele favorieten moesten uitstappen. Desondanks hebben de deelnemers kunnen genieten van een mooie zonnige dag, waarin zij traditioneel werden aangemoedigd door het publiek langs de weg. Tijdens de Marathon hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel heeft de ambulancedienst meerdere malen moeten rijden voor blessures en een onwelwording.

In Crooswijk hielpen agenten een loper die last kreeg van kramp. In deze wijk werd er vooral feest gevierd en werden lopers warm onthaald in de Nieuwe Boezemstraat. 752 lopers hebben de finish niet behaald, aldus de organisatie.

Twitterfoto's: Sander Boer @POL_Boer

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV