thumbnail

Grote brand in serviceflat aan Klencke Hoogvliet

  • Hoogvliet
  • 11 april 2014

In serviceflat De Kulk aan de Klencke in Hoogvliet is vrijdagochtend brand uitgebroken op de tweede verdieping. Daarbij is minstens een persoon zwaargewond geraakt en met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Het vuur brak uit op een kamer waar de gewonde werd aangetroffen.

Er werden 3 verdiepingen van het gebouw ontruimd op last van de aanwezige hulpdiensten. Er werd opgeschaald naar 'grote brand'. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om personen na te kijken. Nog een persoon is met spoed vervoerd naar een ziekenhuis, deze werd van de zesde woonlaag weggehaald. Of dit in relatie staat met de brand is niet bekend.

De brand was snel onder controle gebracht door de brandweer. Het zwaargewonde slachtoffer werd door de eerste uitrukploeg van de brandweer middels een warmtebeeldcamera gevonden in het appartement. Er kwam veel rook vrij bij de brand welke verdreven werd door ventilatoren.

Omstreeks een uur na de brandmelding gaf men het sein 'brand meester' in het serviceflat van de Argos Zorggroep. Team Brandonderzoek is ter plaatse om later onderzoek te doen naar de toedracht van de brand.

Video

Deel dit artikel

Sponsor van MediaTV