Nepagenten aangehouden op A12 Voorburg

Nepagenten aangehouden op A12 Voorburg

Op de A12 ter hoogte van Voorburg heeft de politie vrijdagmiddag een verdachte van een babbeltruc aangehouden. Een tweede verdachte die weg probeerde te komen moest deze vluchtpoging bekopen met ernstig letsel.

Agenten kregen vrijdag een melding dat er in Moerkapelle een man door middel van een babbeltruc probeerde om de woning van een 88-jarige dame binnen te komen. De man liet hierbij een mapje zien met een politielogo. Het slachtoffer was echter op de hoogte van het verhaal dat er in de omgeving nepagenten actief waren en liet de man niet binnen. Agenten die hierop in de omgeving van de Van Hogendorpstraat een onderzoek instelde, kregen van een getuige een kenteken van de auto waarin de mannen waren weggereden.

Het kenteken werd direct ingevoerd in de ANPR systemen waarmee kentekens automatisch herkend kunnen worden. Rond 16:15 uur kreeg de politie een melding dat het betreffende voertuig op de A12 vanuit Utrecht richting Den Haag reed. Ter hoogte van Voorburg kregen agenten het voertuig in zicht en zagen zij kans om het voertuig te stoppen. Direct zag men kans om een 64-jarige Voorburger aan te houden. Een tweede inzittende een 44-jarige Hagenaar zag kans om weg te komen door van het viaduct te springen. Deze keuze bleek al snel geen verstandige, want de man liep bij zijn sprong diverse botbreuken op. De man is uiteindelijk met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De recherche onderzoekt momenteel of de mannen bij meer babbeltrucs betrokken zij waar de dader zich uitgaven als politieagent.