Nationale intocht Goedheiligman in Dordrecht

Nationale intocht Goedheiligman in Dordrecht

Zaterdagmiddag kwam Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan in Dordrecht. De Pakjesboot 12 was ook dit jaar weer goed gevuld met cadeautjes voor alle kinderen in Nederland.

De kade aan de Wolwevershaven stond tjokvol met kinderen in gezelschap van hun papa’s en mama’s. In blijde afwachting zongen de kinderen liedjes om te Sint en zijn gevolg te verwelkomen. Tijdens de tocht naar Dordrecht waren er een aantal kleine incidenten. De stoomboot ging in eerste instantie de verkeerde kant op en de Zwarte Pieten waren zoek. De Pieten bleken uiteindelijk op kleine stoombootjes in de buurt van Pakjesboot 12 te varen.

De burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, had vanaf het begin vertrouwen in een goede afloop. "Het komt allemaal goed." Toen eenmaal een paar Pieten aan land waren gekomen, mochten kinderen de speciale Sinterklaasvlag hijsen. "Wat een heerlijke ontvangst", sprak Sinterklaas toen hij alle kinderen zag staan. "Dit is alles wat ik op mijn eigen verlanglijstje had staan. "Het is overweldigend", zei Sinterklaas toen hij uit de boot stapte, waar hij werd verwelkomd door de burgemeester.

De goedheiligman besteeg vervolgens zijn paard Amerigo voor een rijtoer om de kinderen toe te zwaaien. Daarna leek het weer mis te gaan. Sinterklaas ging de verkeerde kant op omdat de Sinterklaasvlag, die als herkenningspunt diende, plots in de kerktoren hing van het dorp Averecht. De burgemeester van dat fictieve dorp had de vlag gestolen omdat zij Sinterklaas als eerste wilde begroeten. De ingezette Klimpiet heeft de vlag terug kunnen halen, waarna toch nog alles goed afliep.

Twee jaar geleden was de Sint ook al in de buurt om voor het eerst vaste voet aan wal te zetten in Nederland, toen stond Schiedam in het teken van de intocht op televisie.