Na vijf jaar Albanese verdachte aangehouden voor dubbele liquidatie in Rotterdam

Afgelopen maand heeft de politie een 30-jarige Albanees aangehouden voor een dubbele liquidatie in Rotterdam IJsselmonde. Justitie maakte dat vandaag bekend. De liquidatie vond plaats op 15 januari 2015.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de man de chauffeur was die in 2015 de vermeende schutte van en naar de Bovenstraat in Rotterdam heeft gereden. De verdachte is aangehouden in Frankrijk. Hij kwam net uit Turkije vandaan. 

Liquidatie
De dubbele liquidatie vond plaats op 15 januari 2015 in een woning aan de Bovenstraat in Rotterdam - IJsselmonde. In het huis bleek een grote hoeveelheid verdovende middelen te liggen. Ook was er flink gevochten in de woning. Kort na de schietpartij wist de politie een 28-jarige man uit Albanië aan te houden. In 2016 eiste het Openbaar Ministerie een gevangnisstraf van twintig jaar tegen hem. Maar hij werd door de rechtbank in Rotterdam vrijgesproken. Wel werd hij veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor drugs- en wapenbezit. 

Hoger beroep
Het Openbaar Ministerie ging tegen het vonnis in beroep. Dit beroep zou vorige week dienen bij het Hof, maar door de aanhouding van de 30-jarige is dit uitgesteld. 

o 19bnkm6q11lo6aoa15ic1ftt1f81a full wm