Motorrijder van politie zwaargewond na aanrijding A15 Rotterdam (video)

Motorrijder van politie zwaargewond na aanrijding A15 Rotterdam (video)

Donderdag raakte een 37-jarige politieagent betrokken bij een verkeersincident met een vrachtwagen. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. Het verkeersincident gebeurde donderdagmiddag op de A15 tussen oprit de Punt / Rozenbrug en afrit Spijkenisse (Hartelkruis). De motorrijder van de politie eenheid Rotterdam liep levensgevaarlijke verwondingen op. Het slachtoffer werd stabiel met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar. 

Mogelijk opzet in spel

Helmoed Wierda, directeur Operatiën van de eenheid Rotterdam: "Onze collega is bij het ongeval zeer zwaargewond geraakt. Er lijkt mogelijk sprake te zijn van opzet. Uiteraard moet nader onderzoek daar helderheid in geven. Op dit moment gaat onze zorg uit naar de steun van de collega en zijn familie. De impact voor hem en de directe collega’s is groot". De Verkeersdienst van de eenheid Den Haag doet onderzoek naar het ongeval. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur is aangehouden. De toedracht van het incident is nog onduidelijk. 

Getuigenoproep

Getuigen vragen we contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en hun gegevens achter te laten voor het onderzoeksteam.