Mogelijk stoffelijk overschot Farida Zargar aangetroffen

Mogelijk stoffelijk overschot Farida Zargar aangetroffen

Het NFI en de Forensische Opsporing hebben vandaag het stoffelijk overschot aangetroffen van een overleden persoon. Vermoedelijk gaat het om de vermiste Farida Zargar. De zoektocht vond net als donderdag plaats in het Mallebos te Spijkenisse.

De politie ging zoeken in het bos nadat er een specifieke plek was aangewezen door de 34-jarige verdachte Patrick S. Vannacht was het bos afgesloten en surveilleerden er agenten in het bos om de plek af te schermen voor publiek. Woensdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Venusstraat. In de schuur van de verdachte werd een nog onbekend voorwerp aangetroffen. Vrijdag maakte het OM bekend dat het om een voet ging die ontbreekt bij het lichaam in het bos.

Het OM liet donderdagavond weten sterke aanwijzingen te hebben dat er in het bos iets begraven ligt. Politiemensen hebben ter plaatse gezien dat er een dood lichaam kan liggen van een mens of dier. Vrijdag troffen zij daadwerkelijk een stoffelijk overschot aan van een persoon.

Het stoffelijk overschot is vrijdagmiddag omstreeks kwart voor zes uit het bos gehaald en weggebracht. Farida Zargar verdween 5 augustus 2010. Zij fietste van haar werk naar huis over onder andere de Malledijk. Sindsdien raakte zij spoorloos en is er niets meer van haar vernomen.