Mobile Media Lab Pro247 op Stadsplein Capelle aan den IJssel

Mobile Media Lab Pro247 op Stadsplein Capelle aan den IJssel

Zaterdag stond de grote politietruck 'Mobile Media Lab' opgesteld aan het Stadsplein van Capelle aan den IJssel. Net als een week terug bij het Alexandrium, werden ook dit keer tijdens de #Pro247 actiedag burgers voorzien van waardevolle informatie en tips tegen woninginbraak en High Impact Crimes (HIC), voorlichtingfilms werden vertoond in de truck, en de kinderen mochten op de foto in een politiewagen of op de motor. 

Tevens kon men in de truck een foto laten maken met een politie- of boevenpet op. Deze foto krijg je dan later toegezonden. De politie district Rotterdam-Oost is zeer actief als het gaat om burgers te betrekken in hun werkzaamheden. Dat is niet alleen het geven van voorlichting, maar ook de bezoekers laten meekijken in een filmpje naar het werk wat agenten op straat meemaken. Het aanhouden van een inbreker, tot aan achtervolgingen toe. Het #Pro247 team van agenten is speciaal uitgerust met bodycams waardoor inzetten gefilmd kunnen worden. Er werd na het tonen daarvan gevraagd een vragenformulier in te vullen. Op die manier kan men in het district nog beter inspelen op de wensen van de wijkbewoners.

Op het plein deelden agenten kierstandhouders uit voor op de voordeur. Op deze manier is het veilig voor bewoners de voordeur te openen zonder dat ongewenste personen uw huis binnendringen. Ook Burgernet deelde informatie uit met nieuwsgierigen wat zij betekenen binnen de organisatie. Dankzij de oproepen die zij doen uitgaan is de kans groter voor de politie om snel resultaat te boeken. Extra ogen van burgers speelt immers een belangrijke rol voor de politie. Ook waren medewerkers van de digitale opsporing aanwezig bij de truck en kon men vragen stellen over wat veilig is of niet op het internet. 

Verder was Team Handhaving Capelle aanwezig, die assisteert indien nodig bij politie-inzetten. Handhaving Capelle heeft meerdere voertuigen op straat met als taak toezicht houden binnen het district zonder dat er direct politie gevraagd wordt. Onderdeel van de Handhaving zijn de bikers. Er werd vanmiddag door hen enkele demonstraties gegeven in samenwerking met politiebikers. Daarbij werd een enthousiaste tiener als voorbeeld zijnde, aangehouden. 

Het #Pro247 team van politie is actief op Twitter en te volgen via #Pro247 en @politieRdam_O  of via Facebook op politie eenheid Rotterdam district Oost.