Mega drugsvangst in woningen Rotterdam-Zuid

In verschillende woningen op Rotterdam-Zuid heeft de politie afgelopen week bij invallen in totaal 600 kilo cocaïne gevonden. In zowel een woning aan de Strevelsweg, als een woning aan de Lange Holleweg lagen partijen van 300 kilo verstopt. Ook werd er in een woning aan het Kruisplein nog bijna 2 miljoen euro cash aangetroffen.

De politie kwam de hele zaak op het spoor na een tip dat bij de woning aan de Strevelsweg regelmatig mannen met gevulde boodschappentassen in en uit liepen. Onder leiding van een officier van Justitie werd daarop een strafrechtelijk onderzoek gestart. Observatie door de politie bevestigde inderdaad het vermoeden en door het volgen van de mannen kwam ook het pand aan de Lange Hilleweg in beeld.

In de nacht van 7 op 8 november deed de politie met het Openbaar Ministerie instappen op beide adressen. Hierbij werden de beide partijen cocaïne aangetroffen. Op de Strevelsweg werd in de opslagruimte ook een vuurwapen me munitie aangetroffen.

De partij cocaïne heeft een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro.  Nadat de drugs zijn getest en gewogen is de partij direct vernietigd. Op het adres aan de Lange Holleweg zijn twee verdachten aangehouden, het betreft mannen van 29 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats. 

Door het observatieteam is ook een voertuig gezien wat mogelijk een relatie had met de drugshandel. Onderzoek leidde hierop naar een woning aan het Kruisplein in Rotterdam. Observatie leidde ertoe dat de politie twee mannnen met koffers het pand zag betreden. Afgelopen woensdag besloot de politie om ook in dit pand een instap te doen. In de woning trof de politie een 36-jarige man en een 58-jarige vrouw die daar geld zaten te tellen. Ook deze verdachten bleken geen vaste woon of verblijfplaats te hebben.