Meer dan 300 boetes tijdens actie op metrostation Capelsebrug

Tijdens een grootschalige actie op metrostation Capelsebrug zijn vrijdagmiddag- en avond 309 bekeuringen uitgeschreven door de politie, handhavers en controleurs van het vervoersbedrijf RET. De controle die voornamelijk gericht was op het naleven van de coronamaatregelen ging om 17:00 uur van start en eindigde omstreeks 23:30 uur.

Geen mondkapje

158 reizigers zijn in de loop van de actie bekeurd voor het niet dragen van een mondkapje terwijl dit wel verplicht is in het Openbaar Vervoer. Een groot deel van de bekeurde reizigers gaf aan een medische verklaring te hebben maar konden deze geen van allen overhandigen. Twee reizigers bleken nog een boete open te hebben staan, de bedragen van 159 en 164 euro zijn ter plekke voldaan.

Zwartrijders aangepakt

Gedurende de actie hebben controleurs in de metro's en op de stations gecontroleerd op het bezit van vervoersbewijzen, maarliefst 94 reizigers kregen een bekeuring omdat zij niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs. 37 reizigers weigerden in de eerste instantie om hun identiteitsbewijs te tonen na een eerste vordering, ook hiervoor ontvangen zij binnenkort een bekeuring op de mat.

Ondanks het grote aantal handhavers wat aanwezig was op het station Capelsebrug hield toch niet iedereen zich aan de huisregels van het vervoersbedrijf RET: 15 personen kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast. De bekeuringen die werden uitgedeeld waren onder andere voor bedelen, geluidsoverlast veroorzaken en roken op het perron. 

Aanhouding

Een bekende overlastgever maakte het vrijdagavond zo bont dat hem de toegang tot het metrostation ontzegd werd door de handhavers. Toen hij niet veel later opnieuw het perron op kwam en zich hinderlijk opstelde is hij door politie-agenten aangehouden: hij bleek dronken te zijn. 

aZigYo.jpg

3EKDvD.jpg

DNcNiW.jpg

9fZ510.jpg

JWukxt.jpgBtJgIQ.jpg

fcxwib.jpg

reRqYR.jpg

OAol1X.jpg

iSThUF.jpg