MediaTVClassics: (1993) Tonnen puin van spoorviaduct reden tot protest bewoners Noordereiland (video)

MediaTVClassics: (1993) Tonnen puin van spoorviaduct reden tot protest bewoners Noordereiland (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden. 


MediaTV Classics: (1993) Tonnen puin van spoorviaduct reden tot protest bewoners Noordereiland

De bouwcombinatie die de Willemsspoortunnel in Rotterdam aanlegt, moet onmiddellijk stoppen met het storten van puin op het Noordereiland. De tonnen bouwafval komen op dit moment vrij door het weghalen van het oude spoorwegviaduct. De zaak escaleerde vrijdag, omdat de bewoners de toegang tot de stort op het eiland blokkeerde. Zij gingen 15 oktober '93 over tot een protestactie, omdat de gemeente had toegezegd dat bouwoverlast van de Erasmusbrug tot een minimum zou worden beperkt. 


"Noordereiland geen werkeiland" waren onder meer uitingen op de orden. Symbolisch werd het werkterrein met puin met een slot verzegeld door de actievoerders. De puinstort deed de emmer overlopen op het Noordereiland, omdat de bewoners vinden dat hun wijk al te zwaar wordt getroffen. De in verlegenheid gebrachte wethouder Vermeulen gaf in een brief aan de organisatie te kennen, dat het puin naar de stort nabij vliegveld Zestienhoven moet worden afgevoerd.