MediaTV Classics (1994): Politieman redt personen uit brandende woning Schoonoordstraat (video)

MediaTV Classics (1994): Politieman redt personen uit brandende woning Schoonoordstraat (video)

Video Duivestein beschikt over een groot archief van videomateriaal. Een archief bestaande uit vele uren beeld verzameld over een periode van tientallen jaren! Wij zijn van mening dat we bezoekers en voormalig hulpverleners van toen een plezier hiermee doen. Ook de huidige hulpdiensten kunnen terugblikken hoe hun collega's van destijds betrokken waren bij de vele incidenten welke zich in de regio Rotterdam afspeelden. In de rubriek 'MediaTV Classics' tonen wij unieke beelden van grote en bijzondere gebeurtenissen die zich in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben afgespeeld. Dank aan Video Duivestein voor het beschikbaar stellen van de beelden.  

MediaTV Classics (1994): Politieman redt vrouwen en kind uit brandende woning Schoonoordstraat Rotterdam (video)

Op maandag 7 november 1994 brak er brand uit in een etagewoning aan de Schoonoordstraat in het Oude Noorden van Rotterdam. Al snel pompte de dikke rook zich uit de raampartijen. De brandweer zette direct een autoladder in en tankautospuiten voor de brandbestrijding. 

Lange tijd was onzeker of iedereen het pand verlaten had. Door snel optreden van een politieman zijn twee vrouwen en een kind gered uit het pand. Het vele bluswater verspreidde zich over de verdiepingen. De schade aan het pand, alsmede de rook- en waterschade, was aanzienlijk.