ME ingezet na winst Marokko in centrum Rotterdam (video)

Na de winst van het Marokkaanse elftal tegen Spanje zijn supporters van Marokko vanavond weer massaal de straat op gegaan om feest te vieren. Aanvankelijk was de sfeer gemoedelijk en werd er vooral gevierd.

De Mobiele Eenheid hoefde nog niet in te grijpen. Echter na een tijdje werd het vuurwerk steeds zwaarder en werd dit ook richting de Mobiele Eenheid van de politie gegooid. Daarop is besloten om mensen te gaan vorderen het plein te verlaten waarop een groot deel gehoor gaf. Een kleine groep gaf hier geen gehoor aan en ging in verzet. De ME heeft hierop charges uitgevoerd waarbij klappen zijn uitgedeeld. Eveneens zijn een nog onbekend aantal supporters aangehouden.

De politie roept op om het centrum van Rotterdam te vermijden. De menigte verplaatste zich richting de Henegouwerlaan waar een kat en muis spel begon tussen de supporters en de ME. Inmiddels is de situatie weer wat rustiger en de meeste onruststokers zijn vertrokken. De politie blijft komende uren aanwezig in het centrum en omgeving.

ojqQ8Y.jpg

wYp0bH.jpg

NKdmvY.jpg

sojfWB.jpg

brJoSn.jpg

909yc5.jpg

lSMFVz.jpg

ZId0VV.jpg

9ZZS7V.jpg

WiVVuf.jpg

e8ccpm.jpg

uU7QsQ.jpg