Mannen onwel aan boord van schip in 3e Petroleumhaven Rotterdam (video)

Mannen onwel aan boord van schip in 3e Petroleumhaven Rotterdam (video)

Hulpdiensten zijn dinsdag aan het eind van de middag massaal uitgerukt naar een schip wat afgemeerd lag in de 3e Petroleumhaven in Rotterdam. De hulpdiensten hadden in eerste instantie een melding gekregen dat twee bemanningsleden onwel waren geworden aan boord van de tanker Bomar Mercury.

De hulpdiensten hebben uiteindelijk met behulp van schepen van het Havenbedrijf en de politie 4 Turkse bemanningsleden van boord gehaald en vervoerd naar het autosteiger aan de Oude Maasweg. Op deze locatie hadden diverse medische hulpdiensten waaronder traumahelikopters uit Rotterdam en Amsterdam zich opgesteld. Vanaf de locatie Oude Maasweg zijn de slachtoffers met ambulances verder vervoerd naar gespecialiseerde ziekenhuizen in Antwerpen, Amsterdam en Goes.

Het schip lag op het moment van het incident afgemeerd aan een boei in de 3e Petroleumhaven. De slachtoffers waren bezig met schoonmaakwerkzaamheden van een tank toen zij onwel werden door het inademen van een gevaarlijke stof. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ging het om de stof; Aniline. De politie en de inspectie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Rond 22:00 uur kregen de hulpdiensten wederom een melding vanaf het schip dat er weer personen onwel waren. Hierop zijn met de P3 wederom drie bemanningsleden aan land gebracht. Na onderzoek in diverse ambulances is besloten om één van deze mannen naar een ziekenhuis te vervoeren.