Man rijdt in op motoragent Dordtselaan Rotterdam

Man rijdt in op motoragent Dordtselaan Rotterdam

Een stomdronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag op een motoragent ingereden. Het voorval gebeurde op de Dordtselaan in Rotterdam. De veroorzaker had ook drugs gebruikt. 

Capriolen

De 32-jarige motordiender moest plots uitwijken toen er een auto zonder verlichting uit een parkeervak kwam. De agent kon ternauwernood een aanrijding voorkomen door eigen stuurmanskunst. De agent verzocht hierop de automobilist aan te spreken op zijn eerder getoonde rijstijl van de man. Toen de auto naar de kant reed gaf de bestuurder gas en reed op de motoragent in. Door snel handelen werd een tweede aanrijding voorkomen.  Wel werd een auto geraakt waarop de onfortuinlijke bestuurder het op een lopen zette. 

Te dronken om te blazen

De 29-jarige man kon alsnog snel in de omgeving worden gearresteerd. De man werd overgebracht naar een politiebureau voor afname van een blaastest. Daar werd geconstateerd dat de dronken man teveel onder invloed verkeerde dat dit onmogelijk bleek. Later werd een bloedproef afgenomen door een politie-arts. 

Poging doodslag

De bestuurder zit voorlopig vast in de cel. Een rijbewijs had de man niet. De politieman heeft aangifte gedaan bij de collega's voor poging doodslag.