Man met openstaande straf verraadt zichzelf in Hoogvliet

Man met openstaande straf verraadt zichzelf in Hoogvliet

Bij een zoekactie naar een vernieler van een autoruit stuitte de politie maandagavond in Hoogvliet op een man die nog 450 dagen gevangenisstraf open had staan. De man verraadde zichzelf doordat hij het op een lopen zette toen hij de politie zag.

Maandagavond even voor zes uur belde een man dat zijn autoruit zojuist op de Lengweg in Hoogvliet was vernield en dat de vernieler nog in de buurt was. Agenten startten een onderzoek in de omgeving. Op de Lampreistraat stond een groepje mannen die het meteen op een rennen zetten toen de politie de straat in kwam.

Na een korte achtervolging zagen de agenten één van de verdachten tussen twee mannen in staan. Deze mannen hadden het groepje zien wegrennen en Ã©Ã©n van de mannen vastgepakt zodat de agenten hem konden inrekenen.

De man werd aangehouden op verdenking van vernieling. Op het bureau bleek de 24-jarige man echter niks te maken te hebben met de vernieling. Wel had hij diverse gripzakjes met hard drugs en vals geld op zak en bleek hij nog twee gevangenisstraffen open te hebben staan. Eén van 90 dagen en één van 360 dagen. Het gaat om een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.