Man in duikpak aangetroffen op meerpaal in de Waalhaven Rotterdam (video)

Man in duikpak aangetroffen op meerpaal in de Waalhaven Rotterdam (video)

Om kwart over drie donderdag- op vrijdagnacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water in de Waalhaven. Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en troffen een man in een duikpak aan op een van de meerpalen in het water. De man is door de hulpdiensten opgepikt met een vaartuig en is daarna aangehouden door de politie. De man was niet gewond.

Nadat de man was overgebracht naar het politiebureau heeft de politie onderzoek verricht rondom de haven. Hierbij werd een auto en een schip doorzocht. Of de politie bijzonderheden heeft aangetroffen is niet bekend.

Update
Aan boord van een containerschip in de Rotterdamse Waalhaven is vrijdagochtend ruim 10 kilo cocaïne gevonden. Het onderzoek werd ingesteld nadat in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige Rotterdammer uit het water van de Waalhaven werd gevist. De hulpdiensten gingen af op een melding van een man te water. De politie trof echter een man in een duik pak aan op een paal. Getuigen meldden de politie dat hij even daarvoor aan boord wilde klimmen van een nabij gelegen containerschip. Vanwege de verdachte situatie werd de 34-jarige Rotterdammer meteen aangehouden.

De Douane deed vrijdagochtend onderzoek aan boord van het schip met containers uit Zuid-Amerika. Daar troffen zij ruim 10 kilo verstopte cocaïne aan. Dit is in beslag genomen. De man zit nog vast.