Man gewond na schietpartij

Man gewond na schietpartij

De politie onderzoekt een schietpartij die woensdagavond plaatsvond aan de Ebenhaezerstraat. Een 29-jarige man uit Amsterdam raakte zwaargewond. Rond kwart voor acht werd de man op straat in zijn rug geschoten.

Hij werd met spoed afgevoerd naar het Erasmus MC. Getuigen meldden de schietpartij en gaven een signalement door van een auto die net na het incident zou zijn weggereden. Cameratoezicht volgde de betreffende auto. De politie arresteerde de automobilist op de Bas Jungeriusstraat en nam het voertuig in beslag.

De man werd verhoord en zijn auto is onderzocht op sporen. Zijn betrokkenheid bij het incident kon niet blijken. De man is heengezonden.

Het onderzoek naar de aanleiding van het incident en de zoektocht naar de verdachte wordt voortgezet. De Forensische Opsporing heeft het plaats delict uitgebreid onderzocht op sporen en donderdag vindt een buurtonderzoek plaats.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen van het incident contact op te nemen met de politie. Wellicht zijn er mensen die meer kunnen vertellen over de auto die net na de schietpartij is weggereden. Dat kan via nummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via M. 0800-7000.