Man geweldadig tegenover agenten

Man geweldadig tegenover agenten

Een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats is vrijdagavond aangehouden nadat hij een agent aanviel op de Rubroekstraat in Crooswijk. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en raakten twee politiemensen lichtgewond.

De agenten gingen rond kwart over zes af op een melding dat er in de Hendrikstraat een man met een mes in bomen stond te steken. In deze straat troffen zij niemand aan. Wel zagen zij in de naastgelegen Rubroekstraat een man staan. Omdat hij mogelijk iets gezien kon hebben, spraken ze hem aan.

De 35-jarige man antwoordde niet, maar haalde direct uit naar één van de agenten. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Politiemensen moesten voor de veiligheid van de vele omstanders en henzelf de geweldsinstructie toepassen om de man onder controle te krijgen.

Zowel op straat als tijdens de rit naar het politiebureau, gedroeg de arrestant zich agressief door de agenten te trappen, te bijten en te krabben. Twee agenten liepen schaafwonden op.

De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Daar bleek het te gaan om een verwarde man die enkele weken geleden tijdens een aanhouding in de hand van een agent had gebeten. Hij heeft geen vaste verblijfplaats en had eerder aangegeven de confrontatie met de politie aan te willen gaan. De recherche stelt een nader onderzoek in.