Man ernstig gewond bij schietpartij Oudedijk Willem Ruyslaan Rotterdam (video)

Man ernstig gewond bij schietpartij Oudedijk Willem Ruyslaan Rotterdam (video)

Bij een schietpartij op de Oudedijk met de Willem Ruyslaan in Rotterdam is een 64-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond geraakt. De schietpartij vond plaats rond elf uur woensdagochtend. Vanaf een scooter werden meerdere kogels op de auto van de Rotterdammer afgevuurd. Het slachtoffer, een bekende bij de politie, is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na de schietpartij ging de verdachte er vandoor. Op de Oudedijk gooide hij zijn helm weg en op de 's-Gravenweg in Rotterdam kwam de verdachte met zijn scooter ten val. Hierna ging hij er lopend vandoor. Het Rapid Response Team van de DSI (Dienst Speciale Interventies) was snel ter plaatse en doorzocht een woonwijk en bossages, samen met een hondengeleider van de politie. 

De verdachte is nog niet aangehouden maar de zoekactie van de politie gaat door. De aanleiding van de schietpartij is nog niet bekend. De politie heeft een groot "plaats delict" gevormd en is de gehele dag bezig geweest met het veiligstellen van sporen.