Man aangehouden voor overvallen in Schiedam en Vlaardingen

Man aangehouden voor overvallen in Schiedam en Vlaardingen

Onderzoek van het Regionale Overvallen team van de politie in Rotterdam heeft geleid tot de aanhouding van een 21-jarige man uit Schiedam.

De man zou de dader zijn geweest van twee overvallen op een kiosk op NS station Schiedam Centrum. De winkeltjes werden op 19 november en 17 december door een man overvallen en in beide gevallen ging de man er met een geldbedrag vandoor. Niemand raakte bij deze overvallen gewond.

Andere overvallen
De verdachte zou ook op 8 november hebben geprobeerd een supermarkt aan de Pleinweg in Rotterdam te overvallen onder bedreiging van een mes. De man dwong een medewerker met hem naar binnen te lopen en naar de kluis te gaan, maar deze kluis stond in een afgeschermde ruimte staat waar de medewerker niet bij kon. De overvaller vertrok met lege handen.

De politie verdenkt de man ook van betrokkenheid bij een overval op de Big Bazar aan de Van Hogendorplaan in Vlaardingen op 10 december. Meerdere overvallers kwam de zaak binnen en bedreigden daarbij een medewerker. Onder bedreiging van een wapen wisten zij een hoeveelheid geld buit te maken, waarna zij snel er lopend vandoor gingen.

De man zit vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt of hij nog aan andere overvallen te koppelen is.