Leerling in Rotterdam-Zuid op school met nep-vuurwapen aangehouden

Leerling in Rotterdam-Zuid op school met nep-vuurwapen aangehouden

Politieagenten hielden vanmorgen een 15-jarige leerling uit Rotterdam aan nadat hij met een nep-vuurwapen in zijn tas naar school op Rotterdam-Zuid was gekomen. De jongen zit voorlopig vast. Docenten van de middelbare school belden de politie toen zij een vuurwapen in de tas van een leerling aantroffen. 

Politieagenten gingen direct naar de school toe, daar bleek het om een nep-vuurwapen te gaan. De agenten namen het wapen in beslag en de jongen werd aangehouden. Hij zit voorlopig vast. 

In toenemende mate worden agenten geconfronteerd met jongeren die lopen met nep-vuurwapens (speelgoedwapens, airsoft-wapens etc.) die zelfs door kenners niet direct van echt zijn te onderscheiden. Mensen voelen zich onveilig en bellen het alarmnummer. Agenten moeten serieus op alle meldingen afgaan, je kunt nooit van te voren inschatten of een wapen echt is of niet.  

Politiemensen zijn getraind om snel in te grijpen als er een gevaar dreigt voor de maatschappij. Dat doen zij professioneel en accuraat. Maar als het onmogelijk is om het verschil te zien tussen nep en echt, is een agent genoodzaakt de jongere als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen.