Landelijk reddingbootdag van de KNRM

Landelijk reddingbootdag van de KNRM

Zaterdag 28 april opent de KNRM weer haar duren op 45 locaties. Het is dan weer de jaarlijkse open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De KNRM gebruikt deze dag om mensen kennis te laten maken met het reddingwerk op het water. De KNRM bestaat uit 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag paraat staan. Het werk van de KNRM kan niet gedaan worden zonder de vrijwillige bijdrage van mensen die KNRM een warm hart toedragen. Juist de reddingbootdag gebruikt de KNRM om die mensen te bedanken.

Maar de Redding Maatschappij is natuurlijk op zoek naar nieuwe donateurs. Op de open dag maar natuurlijk ook op andere dagen kan je een vrijwillige bijdrage doneren, of wordt donateur. Donateurs mogen op deze dag meevaren met één van de reddingboten. Wilt u meevaren maar bent u nog geen donateur? Wordt dan donateur en u kunt gelijk meevaren.

In Zuid-Holland doen de reddingsstations Katwijk aan Zee, Hoek van Holland, Ter Heijde, Ouddorp, Dordrecht, Scheveningen en Noordwijk aan Zee mee aan de open dag. Elk station heeft een eigen programma samengesteld en krijgen daarbij bezoek van de ambulancedienst, politie en de brandweer. Ook zal de reddingwinkel aanwezig zijn. Ook zal bij stations zoals Katwijk aan Zee de strandreddingsbrigade aanwezig zijn. 

Als het kustwachtvliegtuig tijd heeft zal ook deze langs de reddingsstations vliegen. Wanneer de reddingshelikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen geen andere opdrachten heeft zullen zij een demonstratie geven bij verschillende stations in samenwerking met de KNRM.