KNRM Stellendam redt opnieuw kitesurfer

KNRM Stellendam redt opnieuw kitesurfer

Vrijdagmiddag omstreeks 17:00 uur is door de reddingboot van de KNRM, de Antoinette, opnieuw een kitesurfer gered. Nabij de Maasvlakte werd de kite al snel gevonden en de surfer was in veiligheid op het strand. Om 19:00 uur werd opnieuw alarm geslagen, er bleek nog een surfer vermist te worden.

Vrienden van de man uit het Franstalige België konden de surfer niet meer vinden  tussen de vele andere watersporters. De Kustwacht zette direct de melding uit naar de KNRM. De kitesurfer werd snel gevonden maar lag al enkele uren in het ijskoude water. Met spoed werd de drenkeling naar KNRM-station Stellendam gebracht met de reddingboot Antoinette.

Na een warme douche om weer op temperatuur te komen kon de man, met de gevonden kite onder zijn arm, zijn weg weer vervolgen.

Geluk bij een ongeluk
Afgelopen maandag werd groot alarm geslagen nadat een kitesurfer vermist werd vanaf de 2e Maasvlakte. Tijdens een zoekactie van de KNRM met meerdere reddingboten, een SAR helikopter en een vliegtuig trof men na uren een kitesurfer hevig onderkoeld aan in zee. Echter bleek het signalement niet te kloppen wat de redders hadden opgekregen.

Niet veel later werd de surfer ook uit het water gehaald. Beide zijn toen met spoed naar het Erasmus MC vervoerd per helikopter. Door de snelle alarmering wisten de vrijwillige redders van de KNRM, in samenwerking met andere hulpdiensten, twee levens te redden.