Kluis overval Sluiskreek gevonden na melding bedreiging Schammenkamp

Kluis overval Sluiskreek gevonden na melding bedreiging Schammenkamp

De politie heeft de kluis teruggevonden die in de nacht van 19 november 2014 werd meegenomen bij een overval aan de Sluiskreek. De overval vond plaats op een woning van een 84 jarige man en een 74-jarige vrouw. De 84-jarige man werd door één van de overvallers geslagen en raakte daardoor lichtgewond. De overvallers konden toen ontkomen.

De politie kreeg 19 november een melding van een bedreiging op de Schammenkamp in Rotterdam. Een man werd bedreigd op straat door een andere man met een vuurwapen. Toen de politie ter plaatse was zagen ze een man uit de woning stappen die voldeed aan het signalement. De politie heeft de man direct aangehouden en zijn de woning gaan doorzoeken. Daar vonden ze een tweede man ook hij werd aangehouden. De twee verdachten zijn een 23-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Tijdens de doorzoeking in de woning troffen de agenten een kluis aan. De klus bleek afkomstig te zijn van de overval die eerder gebeurd was aan de Sluiskreek. Ook hing er een brandlucht en zagen de agenten dat ze met een slijptol geprobeerd hebben de kluis te openen. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.