Klimaatactivisten bezetten terrein melkfabriek Rotterdam (video)

Klimaatactivisten hebben vrijdag het terrein van FrieslandCampina in de Spaanse Polder in Rotterdam bezet. Zij willen dat de zuivelproducent aan de Keenstraat overschakelt op de productie van plantaardige melk.

Rond de dertig demonstranten van de actiegroepen Extinction Rebellion en Animal Rebellion hebben vanmorgen het terrein bezet. Een deel van de actievoerders heeft zich hierbij vastgeketend, waardoor zij de toegang blokkeren. Op de melksilo's op het terrein hangen spandoeken met teksten 'Help de natuur met plantaardige melk' en 'Doe wat nodig is'.

De politie is aanwezig, maar grijpt vooralsnog niet in. De actievoerders willen een gesprek met de directie. Een woordvoerder van FrieslandCampina zegt dat één van de topmensen naar Rotterdam komt. Vanmiddag werden de actievoerders ontzet vanaf het terrein. De politie moest actievoerders middels een slijptol verlossen van leidingen. Vanmiddag zijn de actievoerders gehoord door de politie. 15 van hen die afgevoerd werden kregen een boete voor lokaalvredebreuk. Daarna werden ze op vrije voeten gesteld. Ten tijde van de bezetting konden vrachtwagens het bedrijf gewoon bereiken. Het bedrijf ondervond geen hinder in het productieproces.

fsRmSj.JPG

jpWhIp.JPG

8nGwBF.jpg

6dYXQH.jpg

YASY7u.JPG

M6TDul.JPG

mb4jBT.JPG

eOS2B0.JPG

nULre5.JPG

LOzWRC.jpg

Pf9k3G.jpg

XE8FAi.jpg

zBKr6d.JPG

Sfc0eV.JPG

J1PHc7.JPG

ux4BAa.JPG