Kassa voor Belastingdienst bij controle Hoofdweg Rotterdam

Kassa voor Belastingdienst bij controle Hoofdweg Rotterdam

Bij een verkeerscontrole op 6 april heeft de politie in Rotterdam drie aanhoudingen verricht. Met een ANPR-camera werden op de Hoofdweg de kentekens van passerende voertuigen gescand en bij een ‘hit’ van de weg gehaald. In totaal werden 67 voertuigen naar het politiebureau aan de Oudsingel gedirigeerd. 

Twee van hen konden zich niet legitimeren en een 26-jarige Hagenaar bleek een kogel in zijn auto te hebben. De man werd aangehouden en de munitie is in beslag genomen. Na verhoor is de man heengezonden. De politie schreef 10 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen en in de acht vonnissen ter waarde van in totaal ruim 1600 euro. De controle werd uitgevoerd door de politie van de eenheid Rotterdam, de Belastingdienst en de gemeentelijke Belastingdienst. 

Door de Belastingdienst werden er 14 voertuigen in beslag genomen en bijna 14.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De controleurs van de gemeente namen twee voertuigen in beslag en inden ruim 2700 euro aan uitstaande vorderingen.