Kapitein van sleepboot nog steeds vermist

Kapitein van sleepboot nog steeds vermist

De reddingsoperatie van de Fairplay-22 die donderdagmiddag kapseisde in de monding van de Nieuwe Waterweg, is donderdagnacht omgezet in een bergingsoperatie.

Bij het scheepsongeval raakten drie personen gewond, de machinist overleefde het ongeval niet. Naar de kapitein wordt nog steeds gezocht.

De Poolse machinist van het schip spoelde aan op het strand van 's-Gravenzande. KNRM medewerkers vonden het slachtoffer in de branding. Volgens een woordvoerder is de kapitein niet meer in leven, en wordt er vanuit gegaan dat de kapitein nog in het schip  moet zitten. Na diverse malen te hebben geprobeerd om het schip om te draaien, is dit tot op heden, mede door het slechte weer nog niet gelukt.

Het gekapseisde schip wordt nu door de Taklift 7 van de Rederij Smit verscheept naar de Waalhaven, waar een nieuwe poging gedaan zal worden om het schip te kantelen. Ook kunnen hier in de haven de duikers een zoekactie onder het wateroppervlak starten. Als het schip gekanteld is kan er binnen in het schip gezocht worden.

Het schip kapseisde door nog onbekende oorzaak nadat deze de ferry van de Stena Line de Brittanica wilde slepen. Diverse factoren kunnen een rol gespeeld hebben bij het kapseizen van de boot. Zo kan het slechte weer ervoor gezorgd hebben, een uitvallende motor, of misschien wel een lekkage in de boot. Als de boot geborgen kan worden zal onderzoek moeten uitwijzen wat er exact is gebeurd.