Jongetje geschept door brommer Zuiderpark Rotterdam; bestuurder spoorloos

Jongetje geschept door brommer Zuiderpark Rotterdam; bestuurder spoorloos

In het Zuiderpark is maandagavond een jongetje geschept door een brommer. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kanovijver. Naast de ambulance kwam ook het Mobiel Medische Team ter plaatse met de helikopter. Het ambulancepersoneel heeft het jongetje gestabiliseerd en is overgebracht naar het ziekenhuis. De brommer is na het ongeval er vandoor gegaan. De politie is op zoek naar deze persoon.

Het 7-jarige jongetje uit Rotterdam zat rond 20.15 uur te spelen op het fietspad met zijn twee broertjes. Vanuit de richting van Ahoy kwamen drie scooters aangereden, in de richting van de Oldengaarde. Deze scooters zouden volgens getuigen met elkaar aan het racen zijn. Eén van hen haakte af ter hoogte van de bankjes nabij de barbecueplek naast de kanovijver. Toen de twee andere scooterrijders naderden riep de vader dat jongetjes van het fietspad af moesten gaan. De drie broertjes renden weg in de richting van de vader, echter één van de brommers schepte het 7-jarige jongetje. Het kind vloog enkele meters door de lucht en kwam hard op de grond terecht. De scooterrijder reed vervolgens hard weg richting de Oldengaarde waarbij hij nog over de benen van het kind reed. De traumaheli is ter plaatse gekomen en het jongetje is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, waar hij werd opgenomen. Zijn verwondingen vielen wonder boven wonder gelukkig mee. Hij bleek schrammen op knieën en knokkels te hebben, een buil op zijn achterhoofd en een hersenschudding.

Informatie?
Politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De dader is een blanke jongen en was in het zwart gekleed en droeg een zwarte helm. Hij reed op een donkerkleurige scooter. Was u tussen 20.00 en 20.30 uur in de buurt van het Zuiderpark, heeft u de scooterrijders gezien en meer informatie over deze aanrijding? Neemt u dan contact op met de politie op 0900-8844.