Jongens gearresteerd in Tarwewijk op verdenking van inbraken

Jongens gearresteerd in Tarwewijk op verdenking van inbraken

De politie heeft in de periode van eind mei tot begin juli van dit jaar 16 jonge verdachten aangehouden op verdenking van meerdere misdrijven, waaronder veertien woninginbraken. Deze inbraken vonden voornamelijk plaats in de Tarwewijk en omgeving. 

Het aantal inbraken daalde na deze aanhoudingen enorm. Naast de acties van de politie om verdachten op te sporen, nam de gemeente Rotterdam in samenwerking met de woningbouwvereniging verschillende preventieve maatregelen om inbraken tegen te gaan. Het onderzoek naar de jeugdige groep inbrekers werd opgestart nadat de politie een toename zag in het aantal inbraakmeldingen van bewoners uit de Tarwewijk. 

Rechercheurs kwamen er tijdens het onderzoek achter dat er in tenminste veertien woningen was ingebroken. Drie keer bleek het bij een poging. Ook vond er een diefstal plaats in een schuur en werd er een scooter gestolen. Verder had de politie aanwijzingen dat de verdachten betrokken waren bij nog een straatroof en een helingzaak en bleken twee verdachten bezig met het plannen van een overval. 

Een aantal van de gevonden, gestolen, goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Maar helaas is dat nog niet met alle goederen gelukt. Zo is er van enkele sieraden niet bekend waar deze gestolen zijn. Sinds de verdachten zijn aangehouden, is het aantal inbraken significant gedaald van een tiental per week naar een enkele per week. Het onderzoeksteam vermoedt dat de daling vermoedelijk komt door het aanhouden van deze criminele jongeren.