Twee minderjarigen opgepakt voor brandstichting Plaswijckpark Rotterdam

Een 14-jarige jongen is in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt voor betrokkenheid bij de brandstichting in het Plaswijckpark in Rotterdam. Woensdagavond brak er een grote brand uit in het theater van het recreatiepark nadat er van buitenaf brand werd gesticht.

Brandweerlieden zijn enkele uren in de weer geweest om het vuur te bestrijden, echter konden zij niet voorkomen dat het theater met rieten dak in vlammen op ging. De brand trok door de enorme vuurzee en de rookontwikkeling veel bekijks, doordat de avondklok om 21:00 uur in ging nam deze drukte ook weer af. 

Filmpje

Terwijl de hulpdiensten nog druk doende waren met de brandbestrijding circuleerde op social media een Snapchat filmpje waarop te zien is dat er bij de ingang van het theater brandt wordt gesticht, op basis van dit filmpje heeft de recherche de 14-jarige verdachte kunnen aanhouden.

Crowdfunding

De politie zet het onderzoek onverminderd door en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Een crowdfunding actie leverde donderdagavond al meer dan 130.000 euro op.

Update: De politie laat weten donderdagmiddag een tweede verdachte te hebben aangehouden, het gaat om een 15-jarige jongen. 

Lees ook: Uitslaande brand op Plaswijckpark Rotterdam 

pky3la.jpgXyBhZ9.JPGyAr431.jpg