Inbrekersbende opgerold in Rotterdam en Den Haag

Inbrekersbende opgerold in Rotterdam en Den Haag

Vier verdachten werden na een onderzoek naar woninginbraken aangehouden. Ze waren actief in Den Haag en Rotterdam. De politie denkt met deze aanhoudingen zeven inbraken te hebben opgelost. Ook kijkt ze of het viertal voor meer zaken verantwoordelijk is. 

De vier kwamen in beeld na een woninginbraak in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag op zaterdagmiddag 19 maart. Agenten uit Den Haag en Rotterdam en van de Landelijke Eenheid sloegen de handen ineen om het net rond het viertal te sluiten. Het leidde tot de aanhouding van drie verdachten toen ze op 26 mei probeerden in te breken aan de Zuidwal in Den Haag. Tijdens de aanhouding hadden ze inbrekersgereedschap op zak. De vierde verdachte werd dezelfde nacht nog aangehouden in Rotterdam. Naast de inbraak in de Haagse Jan van der Heijden straat worden de vier mannen in verband gebracht met nog zes inbraken in Rotterdam, in de Rosestraat, Mathenesserdijk, Nieuwe Binnenweg en drie in de Gijsingstraat. De politie vergelijkt het inbeslag genomen inbrekersgereedschap met aangetroffen sporen bij eerder gepleegde inbraken. Ook loopt er nog een onderzoek naar meer betrokken verdachten. Bij doorzoekingen vond de politie naast een gestolen laptop en een gestolen mobiele telefoon ook nog 700 gram hasj, wat zal worden vernietigd. 

Op donderdag 9 juni wordt de zaak behandeld door de raadkamer. Van de vier verdachten was één in bezit van een vals identiteitsbewijs en hij gaf een valse naam op. De politie onderzoekt zijn ware identiteit. De andere verdachten zijn twee mannen van 33 jaar oud, waarvan een uit Den Haag en een zonder vaste woonplaats, en een 45-jarige Rotterdammer.