Inbrekers testen met stokjes voor de deuren in Spijkenisse

Inbrekers testen met stokjes voor de deuren in Spijkenisse

Tijdens de vakantieperiode zijn inbrekers niet op vakantie en weten zij met slimme trucs precies waar inbreken interessant is. Door het plaatsen van cocktailprikkers, markeringen of papiertjes tussen kozijnen controleren zij of mensen thuis zijn. De politie in Spijkenisse en Voorne heeft hier de afgelopen periode verschillende meldingen over gekregen en vraagt buurtbewoners alert te zijn op dit soort markeringen.

Een manier van inbrekers om er achter te komen of mensen op vakantie zijn, is een stokje in of nabij het slot van een deur. Het stukje wordt gestoken tussen de deur en de deurpost of letterlijk in het slot. Als het stokje er de volgende dag nog zit, weten inbrekers dat de deur niet geopend is geweest. Zijn uw buren op vakantie? Let hier dan extra op.

Afgelopen weken zijn dergelijke melding gekomen vanuit Spijkenisse, maar ook vanuit Voorne. Treft u een stokje in uw deur? Wacht met verwijderen en alarmeer direct de politie. Indien mogelijk komt de politie naar u toe om het stokje veilig te stellen op eventuele sporen.

De politie stelt hoge prioriteit aan het verminderen van het aantal woninginbraken en het oppakken van inbrekers. Woninginbraak is landelijk gezien een veelvuldig gepleegd misdrijf. Zelf kunnen huisbezitters ervoor zorgen dat inbreken in hun woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Meer informatie en tips over hoe de kans op een inbraak te verkleinen is, staat op de website van politie NL.