Inbrekers met gestolen kluis in kliko opgepakt in Vlaardingen

Inbrekers met gestolen kluis in kliko opgepakt in Vlaardingen

Drie mannen stalen dinsdagochtend de kluis van een restaurant op het Liesveldviaduct in Vlaardingen. Ze gebruikten een kliko van het restaurant voor het vervoer. Twee mannen en een vrouw werden kort daarna aangehouden. Een surveillerende agent zag dinsdag om half vijf ’s morgens drie mannen op het Liesveldviaduct richting de Markgraaflaan rennen. De mannen hadden hun gezichten bedekt met sjaals en duwden een plastic vuilcontainer voort. De agent reed achter de mannen aan. Terwijl de agent via de Westhavenkade richting de Markgraaflaan reed, hoorde hij op zijn portofoon dat er zojuist een inbraak had plaatsgevonden bij een Chinees restaurant op het Liesveldviaduct. Drie mannen waren er vandoor gegaan met een vuilcontainer.

Vierde persoon
De drie mannen waren inmiddels in de Huijgensstraat bij een auto gestopt waar nog een vierde persoon, een vrouw, stond. De drie mannen probeerden de kluis in de auto te tillen. Toen de agent op hen af reed, renden de mannen weg in de richting Van der Driftstraat en de vrouw richting Catsstraat. De auto lieten zij met draaiende motor achter.

Onderzoek naar identiteit
Een tweede agent zette de achtervolging op de mannen in en kon in de steeg tussen de Bilderdijkstraat en de Da Costastraat twee van de drie mannen aanhouden. Het ging om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Vlaardinger.  De eveneens weggerende vrouw, een 32-jarige Groningse, was inmiddels ook aangehouden door de eerste agent. Naar de identiteit van de derde mannelijke verdachte loopt een onderzoek.