Inbreker door eigen glasgerinkel gepakt op de Hoenlo

Inbreker door eigen glasgerinkel gepakt op de Hoenlo

Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is 2 september op de Hoenlo in Rotterdam aangehouden. De jongen zou kort daarvoor bij een woning in die straat willen inbreken. Een getuige hoorde een hard geluid van glasgerinkel en belde de politie. Agenten troffen de jongeman en een andere man op de Hoenlo aan en hielden beiden aan. 

De andere man bleek later niets met de inbraakpoging te maken te hebben en werd vrijgelaten. Bij de woning waar de inbreker had willen toeslaan werd een gebroken ruit en een breekijzer aangetroffen. De aangehouden jongeman zit vast voor verhoor.

Bel de politie 

De politie is blij dat de alerte getuige 112 belde, zodat de inbraakverdachte snel kon worden aangehouden. Wie een persoon zich verdacht ziet gedragen, doordat deze bijvoorbeeld overdreven belangstelling heeft voor woningen of auto’s, kan gerust de politie bellen. Dat geldt ook na het horen van verdachte geluiden. Zo werd onlangs een verdachte in Rotterdam aangehouden die in woningen inbrak, nadat hij eerst een ruit ingooide. Als niemand reageerde op het glasgerinkel, sloeg hij vervolgens toe. In de nacht van zijn aanhouding werd wel op het glasgerinkel gereageerd en direct 112 gebeld. De politie kon hem snel aanhouden.

Meer tips over het voorkomen van een woninginbraak zijn te vinden op politie.nl. Informatie over het bellen naar 112 is ook daar te vinden.