In memoriam: Joëy Heijstek

Na een moedige en oneerlijke strijd tegen kanker is onze lieve vriend en collega Joëy Heijstek (24) afgelopen donderdag overleden. Joëy fotografeerde sinds december 2017 voor MediaTV. Hij laat een groot gat achter en hij zal enorm worden gemist.

Joëy begon al op jonge leeftijd met fotograferen en maakte in 2017 de overstap naar MediaTV. Hij groeide daar in korte tijd uit tot een fotograaf die met veel passie bij nacht en ontij klaar stond om het nieuws in de regio te verslaan. In 2020 zegde hij zijn vaste baan op om full-time voor MediaTV aan de slag te gaan. Zijn gezicht was een veel en graag geziene, met name in Rotterdam-Oost.

Naast een zeer gewaardeerde collega was Joëy ook een goede vriend die de harten van ons team veroverde. Met zijn grote gevoel voor humor en altijd goede humeur stond hij voor ons klaar wanneer dat nodig was. Bij grote ongeregeldheden was hij steevast aanwezig, niet alleen om daar verslag te doen van de gebeurtenissen maar ook om rugdekking te geven aan zijn collega's. Niets was ooit te veel voor Joëy. Als je hulp nodig had hoefde je hem maar te bellen. Hij was er altijd.

In 2021 bleek uit onderzoek na pijn aan zijn been dat hij een zeldzame vorm van kanker had in het bind- en steunweefsel van zijn been. In zijn longen werden uitzaaïngen gevonden. Een behandelplan werd opgesteld met als doel dat hij nog lang van het leven kon genieten. In het begin van 2022 bleek zijn been na diverse behandelingen helaas niet te redden. Na meerdere operaties en lang herstel ging het in de afgelopen maanden eindelijk de goede kant op. Het overnemen van MediaTV lag in zijn verschiet om op die manier zijn bijdrage te kunnen blijven leveren aan het verzorgen van het laatste nieuws. Tot op het laatste moment stond hij voor ons klaar om ons bij incidenten bij te staan door het verwerken van de foto's en het maken van de nieuwsartikelen.

De laatste week ging zijn gezondheid plotseling snel achteruit. Afgelopen maandag werd hij opnieuw naar het ziekenhuis overgebracht waar hij donderdag aan complicaties aan zijn longen overleed. Tot het laatste moment was Joëy positief, zoals hij dat altijd probeerde te zijn. Zijn familie en zijn vriendin hebben afscheid van hem kunnen nemen waarna hij zijn ogen voor de laatste keer sloot.

Joëy zal bij zijn vrienden van MediaTV herinnerd worden als een man met een gouden hart. Zijn grote gevoel voor humor zorgde altijd voor een goede sfeer. Een vriend die dag en nacht klaarstond, voor zowel MediaTV als zijn collega's. Hij laat een groot gat achter en hij zal enorm worden gemist.

Op vrijdag 30 september konden vrienden, collega's, bekenden en familie afscheid van Joëy nemen. Op zaterdagochtend 1 oktober werd Joëy door bijeengekomen hulpdiensten waaronder politie, brandweer en handhaving een laatste groet gebracht toen hij met de rouwauto bij het uitvaartcentrum aankwam. Ook stonden diverse collega's langs de kant van de weg om hem een laatste eer te bewijzen. De uitvaart vond aansluitend in besloten kring plaats.

De grote hoeveelheid mensen die afscheid hebben genomen van Joëy getuigen ervan hoe groot zijn hart was. We gaan je ontzettend missen.