Hulpdiensten oefenen 's-nachts aanrijding in Botlektunnel

Hulpdiensten oefenen 's-nachts aanrijding in Botlektunnel
Hulpdiensten oefenden in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juni een aanrijding in de Botlektunnel. Aan de oefening deden Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en Ambulance mee. Tientallen figuranten en lotusslachtoffers namen deel aan de oefening om het zo realistisch mogelijk te maken. 

De oefening werd rond middernacht gestart op de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat waarna de melding doorgezet is naar de hulpdiensten. Toen de brandweer ter plaatse kwam troffen zij een vrachtwagen overdwars in de tunnel waar een auto tegenaan gereden is en een auto die op zijn kant lag. Ook is er een brand in een van de voertuigen geblust. 

Meerdere ambulances kwamen de tunnel in toen het sein veilig was gegeven en hebben zich ontfermd over de slachtoffers. De brandweer heeft drie slachtoffers bevrijd uit hun benarde positie door de auto's open te knippen. Toen de slachtoffers waren afgevoerd naar het ziekenhuis kwam de oefening tot zijn eind. Na een korte evaluatie tussen de hulpdiensten waar word besproken wat beter kan en wat goed ging konden de hulpdiensten weer retour. De tunnel is in de richting van de Europoort van 22:00 tot 05:00 afgesloten geweest in verband met de oefening.