Huizenblok Kralingen rijk aan hennepkwekerijen

Huizenblok Kralingen rijk aan hennepkwekerijen

Een sterke hennepgeur leidde surveillerende agenten maandagochtend naar een pand aan de Heer Hugostraat in Rotterdam. In eenn van de woningen troffen de agenten een hennepkwekerij aan.

De gestolen stroom werd via kabels doorgesluist naar de twee bovengelegen woningen. Ook daar bevonden zich hennepkwekerijen. Acht aanwezige vrouwen zijn aangehouden. De agenten, bezig met hun ronde, roken de geur eerst op de Vlietlaan, maar werd sterker naarmate ze de Heer Hugostraat naderden. Bij het pand waar de geur het sterkst was, belden de agenten aan. Duidelijk was dat er mensen in het pand aanwezig waren, maar niet open wilden doen. 

De agenten forceerden de deur en troffen in de woning een hennepkwekerij en acht vrouwen met de Bulgaarse nationaliteit. 

Stedin deed onderzoek naar diefstal van stroom en ontdekte dat de afgetapte stroom werd doorgelust naar de bovengelegen woningen. Ook daar bleken zich hennepkwekerijen te bevinden. In totaal ruim 1000 planten zijn vernietigd.  De vrouwen, in leeftijd variërend van 22 tot 56 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau.