Huiszoeking in Rotterdam Delfshaven bij groot drugsonderzoek

Huiszoeking in Rotterdam Delfshaven bij groot drugsonderzoek

Bij invallen vanmorgen in tien panden in met name Limburg zijn zeven verdachten aangehouden en is zo’n 150.000,- euro cash in beslag genomen. Ook zijn meerdere kilo’s harddrugs aangetroffen. De hoofddealer in Rotterdam handelde met drie dealers in Parkstad. Dit drietal kreeg dagelijks tientallen telefoontjes van gebruikers die zij vervolgens van drugs voorzagen. De drugs werden op vaste plekken afgeleverd, soms ook aan huis en meestal per auto.

Panden en inbeslagname
De politie heeft zes panden doorzocht in Kerkrade en wel aan de Zonstraat, Bongartstraat, Bouwerweistraat, Pricksteenweg , Sint Pieterstraat en de Prof. Cobbenhagenstraat. In Heerlen werd een pand doorzocht aan de Beukstraat, in Landgraaf aan de Oude Landgraaf, in Amstenrade aan de Parallelstraat en in Rotterdam aan de Schonebergerweg. Bij deze zoekingen werden ongeveer acht kilo harddrugs (heroïne en cocaïne), zes auto’s en € 150.000,- cash geld in beslaggenomen.

Verdachten
In Kerkrade werden op vier plaatsen vijf verdachten aangehouden, vier mannen van respectievelijk 32, 38, 68 en 29 jaar en een 53-jarige vrouw. In Landgraaf en Heerlen werden in beide panden de bewoner aangehouden. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen en witwassen en zullen alle zeven vrijdag voorgeleid worden bij de Rechter Commissaris. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.