Huiszoeking bij verdachte in zaak Lisa Koudekerk aan den Rijn

Huiszoeking bij verdachte in zaak Lisa Koudekerk aan den Rijn

De politie heeft dinsdag een huiszoeking verricht in de woning van de man die verdacht wordt in de vermissingszaak van Lisa Tuk. De woning in het Zuid-Hollandse gemeente Koudekerk aan den Rijn is onderworpen aan een grondig onderzoek. 

Lisa Tuk uit Spijkenisse verdween vorige week woensdag vanaf een camping in het Gelderse Nieuw Millingen. Sindsdien was ze spoorloos. De oproep om Lisa te vinden werd veel gedeeld op social media. Een Amber Alert kwam er niet, de politie ging niet direct uit van een misdrijf. Maandag stapte Lisa op de bus in Koudekerk aan den Rijn waar ze niet veel later door de politie werd aangetroffen. Sindsdien verblijft ze elders en mag ze nog niet terug naar Spijkenisse. 

De man die is aangehouden wordt door de politie verdacht van het onttrekken aan het bevoegd gezag. Lisa wordt nog steeds gehoord door de politie om meer te weten te komen wat er zich die dagen heeft afgespeeld. Ook de 41-jarige verdachte wordt gehoord. Volgens de vader van Lisa was ze benaderd op Facebook door een jongen, de politie onderzoekt ook of dit een rol speelt in het onderzoek.