Hoogtereddingsteam Rotterdam assisteert bij klus in Den Haag

Hoogtereddingsteam Rotterdam assisteert bij klus in Den Haag

Het hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer uit Rotterdam heeft zaterdagmiddag bijstand verleend bij een stormschade klusje in Den Haag. Bij het politiebureau 'De Yp', waar onder andere de nieuwe gemeenschappelijke meldkamer is gevestigd, kwam vanmorgen de melding binnen dan er aan de buitenmuur van de eigen meldkamer een gevelplaat los hing. 

In eerste instantie werd gedacht dat de kraan van de brandweer Leidschendam deze klus wel kon klaren. Maar later bleek dat deze kraan te kort was om tot de juiste hoogte te kunnen reiken. Na overleg werd besloten om het probleem van bovenaf aan te pakken. Hiervoor was gespecialiseerde kennis nodig. Deze kwam in de vorm van het hoogtereddingsteam van de Gezamenlijke Brandweer uit Rotterdam. 

Na overleg met de aannemer van het pand en na een verkenning van boven, werd er een plan van aanpak gemaakt. Uiteindelijk heeft het hoogtereddingsteam met een spanband de plaat weer vastgezet tegen de muur, als tijdelijke oplossing om te voorkomen dat water zou doordringen in de muur en uiteindelijk misschien deze tot in de meldkamer zou doorsijpelen. Als het later beter weer is zal de plaat definitief vastgezet worden.

Tekst en foto's: Regio15.nl