Honderden Tuners maken laatste wens terminale Stefan waar

Honderden Tuners maken laatste wens terminale Stefan waar

Een bijzonder evenement vrijdagavond rond het Rotterdamse Ahoy. Aan de vooravond van het evenement 100% Tuning hebben honderden eigenaren van getunede auto's gehoor gegeven aan de oproep om Stefan Penninkxs een laatste hoogtepunt in zijn veel te korte leven te geven.

De 19-jarige Stefan heeft besloten dat het na jaren vechten tegen de slopende spierziekte Duchenne genoeg is geweest, maar had wel de wens om "eruit te gaan met een knal". Stefan is al sinds zijn zesde ziek, maar heeft zich jaren op de been gehouden met zijn passie voor getunede auto's. Stefan is al verzot op dit soort auto's sinds hij op zijn achtste de film the Fast and the Furious zag.

Vrijdagavond is Stefan door de Stichting Ambulance Wens opgehaald uit het Erasmus Medisch Centrum en onder begeleiding van twee motoragenten en enkele getunede auto's naar Ahoy gebracht. Een van de hoogtepunten die men daar voor hem klaar had gezet was een replica van een voertuig uit the Fast and the Furious. Op het terrein staat ook een voertuig met de lijfspeuk van Stefan "Tuning is Medication". Stefan heeft de avond doorgebracht tussen zijn vrienden uit de tuningwereld.