Honderden demonstranten eisen ontslag agenten van racistische appjes (video)

Zeker enkele honderden mensen verzamelden zich zondagmiddag 28 maart om 14:00 uur op het Rotterdamse Marconiplein. Voor het politiebureau werd gepleit voor ontslag van agenten die racistische appjes verstuurden. De demonstranten zijn het er niet mee eens dat de betreffende agenten een tweede kans hebben gekregen.

De demonstratie werd onder andere georganiseerd door politieke partij BIJ1. Aanleidingen zijn enkele racistische appjes in appgroepen binnen de Rotterdamse politie. Ook zijn er in 2019 kwetsende appjes vertuurd over de omgebrachte Humeyra. In die appjes werd onder meer ‘Weer een Turk minder’ geschreven.

Tijdens de demonstratie werd burgemeester Aboutaleb opgeroepen om op te stappen, omdat er kritiek is op zijn handelen. Eén van de sprekers zegt dat iemand verantwoordelijk moet worden gehouden.

De demonstratie verliep vreedzaam en zonder incidenten. Er waren politieagenten en handhavers op de been, maar zij hoefden niet in te grijpen. Ook werd er meermaals aandacht besteed aan het aan de coronamaatrelen houden.

5yYkfA.jpg

uD8Ah2.JPG

iy4o1x.jpg

4rOkwE.jpg

h74LY5.jpg

fyBzdg.JPG

G1Kva5.jpg

31KIiQ.JPG

zxObP9.jpg

fHc8x1.jpg

CkcyXf.jpg