Hond overleden na waterongeval

Hond overleden na waterongeval

De brandweer kreeg zondagochtend een melding van een dier in nood op de Kralingse Plaslaan, ter hoogte van de zeilvereniging in Rotterdam-Kralingen. Een hond was vanaf het ijs te water geraakt en kon niet meer zelfstandig op het droge komen.

Omdat het dier ongeveer dertig meter uit de kant lag, werd op voorhand om duikers gevraagd. In afwachting van hen werd een poging ondernomen het dier te redden. Op een wervelplank, gezekerd aan een lijn, ging een brandweerman richting de hond, maar zakte plotseling door het ijs. Ook twee pogingen de brandweerman te helpen, liepen uit op natte pakken. Inmiddels was er opgeschaald naar ‘waterongeval met collega’s’ en kwam er extra ondersteunend materieel ter plaatse. Uiteindelijk wisten de brandweerlieden zichzelf en de hond weer op het ijs te krijgen.

De gearriveerde duikers begeleidde hen naar de kant, waarna een toevallig passerende dierenarts zich ontfermde over het hondje. Alle hulp mocht echter niet baten, het diertje overleefde het niet.

De brandweermannen werden zo snel mogelijk ontdaan van hun natte kleding en werden ingepakt in isolatiedekens. Vrijwel meteen werden ze naar de brandweerkazerne gebracht om weer op temperatuur te komen. Ambulancepersoneel voegde zich bij hen voor een medische check. Inmiddels hebben de brandwachten hun werk weer hervat.