Hoge verwachtingen bij de Marathon Rotterdam

Hoge verwachtingen bij de Marathon Rotterdam

Zondag 13 april om 10.30 uur vindt de 34ste Marathon van Rotterdam plaats. De verwachtingen zijn hoog gespannen, aldus de directeur Mario Kadiks. Met toplopers uit Kenia als Eliud Kipchoge, Bernard Koech en Bernard Kipyego starten op een schema dat moet leiden tot een tijd onder de 2.04.27 van Duncan Kibet gelopen in 2009.

Bij de vrouwen is hardloopster Abebech Afework uit Ethiopië de grote favoriete. Zij werd vorig jaar tweede in Rotterdam, slechts 30 seconden achter winnares Jemina Jelagat. Ook de favorieten uit Nederland staren op een tijd af van onder de 2.10. De weersvooruitzichten zijn uitstekend, alleen de wind zou misschien een kleine spelbreker kunnen zijn voor het sneuvelen van records.

De Marathon in de havenstad is populairder als ooit als het om de inschrijvingen gaat. Maar liefst 13.000 lopers starten vanaf de Coolsingel waar zij ook weer finishen. De wedstrijd houdt ook voor de weggebruikers het nodige in, vele wegen zijn afgesloten in Rotterdam. Er wordt aangeraden, als u wilt komen kijken in het centrum van de stad, gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er wordt extra materieel ingezet.

Veel parkeergarages zijn niet of beperkt bereikbaar. Zondag 13 april kunt u op MediaTV.nl een uitgebreide samenvatting verwachten van de 34ste Rotterdam Marathon.