Hevig verzet beschonken jongen (16) bij aanhouding Stadsplein Capelle aan den IJssel

Hevig verzet beschonken jongen (16) bij aanhouding Stadsplein Capelle aan den IJssel

De politie heeft samen met handhaving naar aanleiding van een overlastsituatie donderdagavond een 16-jarige jongen aangehouden op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. Handhavers zagen een groep van zes jongens alcohol nuttigen, toen zij de groep aanspraken werd de sfeer grimmig. Ter plaatse gekomen agenten boden assistentie, toen één van de jongens de handhavers en agenten uitschold voor 'kankerlijers' werd besloten om hem aan te houden.

Tijdens de aanhouding probeerde de jongen een vuurwapen van een agent af te pakken en verzette zich dusdanig hevig dat hij met pepperspray onder controle moest worden gebracht. Omdat de sfeer reeds grimmig was en omstanders zich bemoeiden met de aanhouding werden meerdere politie-eenheden ter plaatse verzocht.

Op het politiebureau bleek dat de jongen ruim 386ug/l in zijn bloed had zitten, gezien zijn leeftijd mocht de jongen niet eens onder invloed zijn van alcohol. Het bleek uiteindelijk niet de eerste keer te zijn dat de jongen aangehouden werd, hij heeft een omgevingsverbod gekregen.