Half jaar cel geëist tegen chauffeur tankwagen voor dodelijk ongeval Rotterdam Kralingen

Tegen de 55-jarige chauffeur uit Bruinisse heeft justitie een half jaar cel geëist. Naast de celstraf wil justitie ook een rijontzegging voor drie jaar. 

Op 12 maart 2019 vind er een ongeval plaats tussen een tankwagen en een personenauto onder aan de afrit Rotterdam Kralingen met de Jaques Dutilhweg. Bij dit ongeval kwam een 21-jarige inzittende van de personenauto om het leven.

De vrachtwagenchauffeur kreeg een hypo en raakte buiten bewustzijn door een lage suikerspiegel. De chauffeur reed met zijn vrachtwagen door rood licht en klapte met 80 km per uur op de personenauto. Beide voertuigen kwamen over een sloot bij een tankstation tot stilstand.

Justitie zegt dat de man al vaker last heeft gehad van hypo's en maakt lange werkdagen. Justitie vind dan ook dat de chauffeur nooit achter het stuur had moeten zitten.

In februari van 2019 werd de chauffeur met zijn vrachtwagen ook al van de weg gehaald. Dit gebeurde op de Petroleumweg op de Vondelingenplaat in Rotterdam. Hij stond stil met zijn vrachtwagen op de verkeerde kant van de weg.

De rechter in Rotterdam doet over twee weken uitspraak.

o 1d5ngvnm69c647d1lta1h719h6e full wm

o 1d5nfcrdrn6a145t1dst1sqvovej full wm

o 1d5nfcrdr10mn9ik1erume8u8qk full wm