Haagse veelpleger aangehouden in Rotterdam

Haagse veelpleger aangehouden in Rotterdam

Een 40-jarige Haagse veelpleger werd samen met een 23-jarige medeverdachte door agenten op donderdagmiddag 27 oktober aangehouden in Rotterdam. De 40-jarige is mogelijk bij meer inbraken in Den Haag betrokken. Ook hier doet de politie onderzoek naar.

Een team Haagse politiemensen kon met hulp van hun Rotterdamse collega’s een veelpleger aanhouden. De man wordt verdacht van meerdere woninginbraken en werd al enige tijd in de gaten gehouden door de Haagse politie. Het onderzoek leidde tot een aanhouding op heterdaad in de Rotterdamse Lemkensstraat toen de verdachte daar samen met 23-jarige Rotterdammer inbrak. Het duo had de buit nog in bezit toen ze door de agenten in de kraag werden gevat.

De 40-jarige verdachte is voor de Haagse politie een bekende veelpleger. De recherche onderzocht of hij betrokken was bij meerdere woninginbraken in het zuiden van Den Haag in de afgelopen maanden. Toen agenten hem op heterdaad betrapten hielden zij hem, en zijn 23-jarige mededader uit Rotterdam, direct aan. De Hagenaar zit vast en zal ook worden ondervraagd over de eerdere woninginbraken waar hij mogelijk bij betrokken was. Ook de Rotterdamse verdachte kan mogelijk met meerdere inbraken in verband worden gebracht en zit vast voor verhoor. Op vrijdag 28 oktober worden de twee mannen getoetst bij de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt vervolgd.