Grote verkeerscontrole in Schiedam

Grote verkeerscontrole in Schiedam

Om de verkeersveiligheid verder te vergroten heeft de politie Rotterdam-Rijmond op vrijdag 2 maart in samenwerking met KLPD, Douane, Marechaussee, Rijksdienst voor Wegverkeer, Belastingdienst en gemeente Schiedam, een grote verkeerscontrole gehouden op de Horvathweg in Schiedam met behulp van ANPR.  

In totaal zijn tussen 14.00 en 21.30 uur 3271 auto’s gescand. Bij 189 voertuigen gaf het systeem een hit. De Rijksbelastingdienst heeft 9 voertuigen in beslag genomen en een totaal bedrag van 20.315,00 euro geïnd. De politie heeft 798,38 aan openstaande boetes geïnd onder andere bij mensen die hiervoor gesignaleerd stonden.

Een auto werd in beslag genomen omdat deze mogelijk is omgekat. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor voertuiggebreken waaronder gladde banden en losse accu’s. Een auto is in beslag genomen in verband met de grote hoeveelheid gebreken. Zo was de bodemplaat dermate kapot dat het geen functie meer had. Deze auto wordt vernietigd.

Een man had een vals paspoort en rijbewijs op zak. Hij is aangehouden en hier wordt verder onderzoek naar gedaan. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij met te veel alcohol achter het stuur zaten. Daarnaast krijgen 165 bestuurders een bekeuring thuis gestuurd omdat zij op de ’s-Gravelandseweg en de Matlingeweg te snel hebben gereden.