Grote vangst na aanhouding vader (48) en zoon (23) in groot witwasonderzoek

Grote vangst na aanhouding vader (48) en zoon (23) in groot witwasonderzoek

De politie heeft afgelopen maandag een 48-jarige man en zijn 23-jarige zoon aangehouden in een onderzoek naar witwassen en handel in verdovende middelen. In het onderzoek werden op meerdere locaties doorzoekingen gedaan, hierbij werden drugs, geld vuurwapens en meerdere auto's in beslag genomen. 

Uit financieel onderzoek bleek dat de 23-jarige zoon eigenaar was van een autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs met een groot wagenpark, dit terwijl het niet verklaarbaar is hoe de man het bezit kon verklaren. Tijdens doorzoekingen in zijn woning en die van zijn 48-jarige vader vond de politie verdovende middelen, een vuurwapen en bijna 40.000 euro aan contant geld. 

Buiten het autobedrijf en de woningen werd ook een tuinhuisje in Rotterdam en een opslagterrein in Zevenhuizen onderzocht. In het tuinhuisje werden chemicaliën aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs, in de containeropslag in Zevenhuizen werden gestolen voertuigen, vuurwapens, valse kleding en een handgranaat aangetroffen.

In meerdere containers vond de politie eveneens 100.000 illegale sigaretten en grondstoffen voor het produceren van drug met een waarde van 750.000 euro. De aangehouden verdachten zitten momenteel in beperkingen en worden donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.